Дами триумфираха с купите „Плевен XXI“

10.10.2016 8:15

10.10.chess

Състезателката на Белград Мая Величковски и Нора Рашева от СКШ „Плевен XXI“ са победителките в двата турнира по шахмат, които се играха през уикенда в хотел „Балкан“. Общо 92 шахматисти от 24 клуба се включиха в състезанията от Спортния календар на Община Плевен: 59 в открития турнир, с международно участие на 5 националности и 33 в турнира за деца до 8 години. След изиграването на 7 кръга на класически шах, под ръководството на главния съдия Димитър Илиев от София, се получи следното класиране:
1. Мая Величковски, Белград с 6 т.
2. Дарио Дерешки, СКШ Плевен XXI с 5,5 т.
3. Петър Арнаудов, ШК Абритус Разград с 5,5 т.
4. Светозар Цеков, ШК Спартак Плевен XXI с 5,5 т.
5. Белослава Кръстева, ШК Спартак Плевен XXI с 5,5 т.
6. Красимир Бочев, ШК Враца с 5 т.
Всички изброени в призовата шестица получиха парични премии от наградния фонд на турнира, който беше общо 2000 лв.
Дванадестгодишната Белослава Кръстева спечели и купа в памет на плевенската треньорка Зоя Петкова като най-добре представила се в тази възрастова група.
Специални награди по категории получиха:
ветерани: Веско Вълов ШК Ловеч с 5т.
младежи до 20г: Калоян Тодоров ШК Чесбомб Пловдив с 4,5 т.
девойки до 20 г: Никол Илиева ШК Михаил Тал Червен бряг с 3,5 т.
момчета до 14 г: Валентин Митев СКШ Плевен XXI с 4,5 т.
момичета до 14 г: Ралица Илиева ШК Ан пасан София с 3 т.
момчета до 10 г: Стилиян Ангелов от ШК Етър Велико Търново с 3 т.
момичета до 10 г: Дария Георгиева от СКШ Плевен XXI с 2 т.
Наградите на победителите и Купа „Плевен XXI“ бяха връчени от официалните гости на турнира – заместник-кмета на Община Плевен Иван Кюлджийски и от Таня Митранова, началник отдел Спорт и младежки дейности към местната община.
В детския турнир златния медал и малката купа „Плевен XXI“ бяха спечелени от състезателката на клуба-домакин Нора Рашева, която завърши с актив от 6,5 т.
Втора при момичетата се класира Боряна Аршинкова от ШК Михаил Ботвиник, София с резултат 5 т., а бронзовия медал отиде при Мила Баклова от ШК „Шах 21“ София с 4 т.
При момчетата първо, второ и трето място заеха съответно Симеон Занов и Даниел Марков, и двамата състезатели на ШК ЦСКА София и Теодор Цветанов от СКШ „Плевен XXI“. И трите момчета завършиха с равни точки, с по 5. Наградите за най-малък и най-малка участничка взеха 5 годишните Божидар Игнатов от ШК Враца и Ралица Аршинкова от ШК Ботвиник София.
Малките шахматисти бяха наградени с медали и шахматни пособия, а също и книги, подсигурени от книжарници Хеликон. Специални грамоти за участие получиха всички деца, включили се в проявата.
Двата турнира бяха организирани и проведени от СКШ „Плевен XXI“, с финансовото съдействие на Община Плевен и на г-н Венцислав Върбанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: