Ген.Михо Михов в Плевен: Пътят към властта да зависи непременно от честта

06.10.2016 10:40

miho_mihov2

При огромен интерес премина представянето на книгата на ген. Михо Михов „Казано и премълчано“ пред членове и симпатизанти на АБВ в Плевен. За творбата разказа Детелина Павлова.  Изданието включва снимки и документи в над 520 страници, които проследяват житейския път на Михо Михов от родното му село Сенник до върховете на българската армия, информират от Пресцентъра на АБВ – Плевен.

„Аз ви чувствам като съграждани и Плевен го чувствам като мой град.  Книгата не е  мемоарна, тя има особен стил. Човек може да каже, че е живял достойно, ако децата му не се срамуват от него. Пътят към властта да зависи непременно на честта. Това е кодекс на нашите древни предци и днес можем да дадем оценка на тръгналите към властта по този критерий. Много колеги знаят тежестта на решенията, които сме взимали в професията.  Човек сам прави изборът си. Решенията може и да плод на обстоятелствата, но изборът е твой. Аз това съм го научил много отдавна“. Това заяви пред плевенчани ген. Михов.

miho_mihov

Той добави, че мотивите за написването на книгата са много. „Един от тези мотиви е, че аз бях началник на Генералния щаб в много тежки години, години на преход. Искам истината за тези години да е ясна както на моите колеги, така и всички, които прочетат книгата“, заяви ген. Михов.

В творбата си той  споделя своите виждания за България. „Има един огромен проблем и той е, че българите отвикнаха да се трудят. Това, което е било една от основните ни характеристики като народ, днес е на път да се затрие“, казва ген. Михов.

В изданието може да се прочете и  за направеното от него като посланик в Македония. В книгата са събрани и множество интервюта, които Михо Михов е давал пред медиите. Ген. Михов отговори на многобройни въпроси и даде десетки автографи.

Снимки: АБВ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: