BG Sedianka шоуто „Българите идат“ с премиери на 20 и 21 октомври на сцената на плевенския Театър

03.10.2016 16:12

3.10.dkt

На 20 и 21 октомври Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – Плевен ще представят най-новото си съвместно заглавие – авторският спектакъл на Димо Дешев „Българите идат“ – BG Sedianka шоу. Той е по текстове на Елин Пелин, Чудомир, Михалаки Георгиев, Петко Р. Славейков, Йордан Радичков. Сценографията и костюмите са на Зоя Минева, музикален консултант е Анелия Дечева, а в ролите зрителите ще видят Мариета Калъпова, Ива Николова, Надя Новоселска и Георги Ангелов. Спектакълът е осъществен с финансовото съдействие на Община Плевен.
Древногръцкия писател Аристофан в една от своите комедии разказва как Жените на древна Елада отиват в Народното събрание, преоблечени като мъже и гласуват да се спрат войните, да настъпи мир и мъжете за се завърнат по домовете си! В днешно време – историята се повтаря! Българските жени отиват в Събранието на Европа, за да поискат от Председателството на ЕС – през 2018 година – ако ще се дава Съюза да го управляват българите, то да се даде на тях, на Български- те жени, а НЕ на мъжете!
И – привеждат примери от българската история, фолклор и литература, които ясно доказват женската им теза, че с каквото и да се захванали българските мъже през вековната история – винаги са го довеждали до провал, криза или национална катастрофа, така че… !

#тагове:

НАЙ-НОВИ: