Повечето собственици на сгради, паметници на културата в Плевен, нехаят за безопасността им

03.10.2016 16:34

opasni_sgradi

Общо 49 сгради – паметници на културата в централната част на Плевен са били обследвани от комисия на Община Плевен за това до колко са безопасни за минувачите. 36 от тях са по ул. „Васил Левски”, а 13 по площад „Свобода”. Това бе обявено днес на седмичната оперативка на кмета Георг Спартански с шефове на отдели в местната администрация.

Седем от сградите са с констативни протоколи. 38 от собствениците на такива сгради пък не са предприели никакви действия, за да ги направят по-безопасни за минувачите. Четирима са поискали допълнителни разяснения.

„Знам, че процедурата е тромава, но тези сгради са опасни за преминаващите граждани, освен че са изключително грозни във вида, в който са. Има начини, по които да принудим собствениците да си свършат работата. Едното е въпрос на естетика, а другото е въпрос на безопасност”, коментира Спартански и добави: „Никой да не си мисли, че ще се откажа, защото чувам много приказки напоследък, че кметът ще се откаже или че ще си хвърли оставката. Кметът няма намерение нито да хвърля оставки, нито да се отказва, защото няма намерение да си оставя магарето в калта. Който си мисли, че Спартански е дошъл тука, за да хвърли пешкира след първия рунд, просто не е познал”.

Кметът визира и това, че е решен да пресече наложили се във времето порочни практики в детските градини и ясли в общината, сред собственици на заведения и т.н.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: