Нора Рашева спечели първия турнир от веригата „Млади надежди”

03.10.2016 8:38

nora_shah1

Нора Рашева спечели първия турнир от веригата „Млади надежди“ за деца до 10 г. Състезанието се игра на 1 и 2 октомври в залата на СКШ „Плевен XXI“ на бул. Скобелев 20. Записаха се 13 малки шахматисти от школата на клуба и едно 8-годишно момче от ловешкия клуб.

Най-малкият участник бе 6-годишният Августин Петков. Децата играха 7 кръга с контрола 25 минути на състезател и записваха партиите си.

nora_shah

Убедителна победа извоюва Нора Рашева от ГПЧЕ с пълен актив от 7 точки. Втори се класира Александър Георгиев, а трети – Данислав Гърков, и двамата с по 5 т. От 8-годишните най-напред в класирането се нареди Виктор Иванов с 2,5 т., първокласник от НУ „Христо Ботев“.

Нора и Виктор спечелиха преходните купи до 10 и до 8 години, които по регламент ще бъдат тяхно притежание до следващия турнир през декември.

nora_shah 11

Четиримата призьори бяха наградени с грамоти и специално изработени клубни тетрадки. След изиграването на шест турнира, в края на учебната 2016/2017 г. ще бъде излъчен и победителят в генералното класиране, който ще спечели наградата електронен шахматен часовник.
Снимки и информация: СКШ „Плевен XXI“

shah

#тагове:

НАЙ-НОВИ: