Escape стаята в Плевен – място за авантюристи и любители на загадките

02.10.2016 16:18

room5

Първата по рода си Escape стая работи в Плевен от няколко месеца. Тя е създадена по идея на две млади дами Ина Георгиева и Валерия Берова. Този тип забавления вече са популярни в различни градове у нас.

В Плевен са обособени две стаи за възрастни и две за деца. Това е отборна игра. В стаята влиза отбор, който трябва да е между двама и петима души и започват да разгадават различни загадки, да отключват катинари, за да намерят на финала ключа и да могат да излязат от стаята, разказа Ина.

Максималното време, в което трябва да се разрешат загадките и да се излезне от стаята е 1 астрономически час. Докато отборът е вътре Ина и Валерия го наблюдават на камери и при нужда дават жокери.

Всяка стая има своя тема – за възрастните те са „Апокалипсис” и „Комунизъм”, а за децата „Пътят към маскения бал”.

room2

До сега сред посетителите на Стаята в Плевен е имало и такива, които са с опит, участвали са в такова приключение и в други градове, дори обикалят с такава цел страната. Има и такива, които го правят за първи път. На специална стена пък всеки отбор записва времето, а което е успял да излезе от стаята. Сред тях са и рекордьори, успели да разрешат всички загадки и да намерят ключа за 30 минути. Но това са хора с опит, които обикалят из различни градове у нас, където има такива стаи. Друг отбор пък е влязъл в двете стаи в рамките на един ден.

Сред интересните посетители е цяло семейство заедно с бабата и дядото от Стара Загора, които са били сред рекордьорите. Стаите са подходящ вариант за тийм билдинг, посещавани са и от чуждестранните студенти на МУ-Плевен.

OPEN THE DOOR  е игра в реално време, при която отбор от 2-ма до 5-ма играчи е заключен в стая и разполага с един час, за да разреши последователност от загадки и така да открие начина за излизане. В нито един момент от играта не е необходимо използването на физическа сила или специални познания. Трябват ви само логика, находчивост, добро настроение и верни приятели…Това е комбинацията за сигурен успех. 

room4

room4

room

room1

room3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: