Четирима педагози от Плевенско сред одобрените в Осмия национален конкурс за учители-творци

28.09.2016 16:45

28.09.uchiteli

Четирима са преподавателите от Плевенска област, одобрени за участие Осмия национален конкурс за учители-творци, организиран от Издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000”. Сред общо 79-те педагози от цяла България са и Албена Декова – педагогически съветник в НУ „Отец Паисий” – Плевен; Габриела Велева – учител по история и география в Прогимназия „Цветан Спасов” – Плевен; Нина Чилиянска – преподавател по немски език в МГ „Гео Милев“ – Плевен и Светлана Фидосиева – детска учителка в ОДЗ „Зора” – Червен бряг.
В конкурса имат право да участват действащи учители и директори от училища и детски градини от цялата страна със свои авторски произведения – стихотворения, разкази и есета. Тази година той се посвещава на 140-годишнината от Априлското въстание – едно събитие, което е променило съдбата на всички българи и което винаги ще бъде опора за националния ни дух. Както и досега престижно тричленно жури ще избере най-добрите произведения, които ще бъдат публикувани в общ сборник. Допълнително журито ще излъчи и по един победител във всяка категория: поезия, проза, есе.
Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2016 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и победителите в трите категории.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: