Благотворително събитие за закупуване на локомат ще се проведе днес в Плевен

19.09.2016 7:30

19.09.kniga

Стартира дарителска кампания с цел набиране на средства за закупуването на апарата Локомат, който да се използва от пациенти в България. И Плевен също ще участва в благотворителната инициатива.

Именно днешното събитие в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев” е посветено на тази кампания. Ще бъде представена книгата „Пътуване“ от Анелия Хохвартер. Средствата от разпродажбата и доброволни дарения са предназначени за закупуване на Локомата. Началото на събитието е 17,30 часа.

Локоматът е робот, който изправя на крака парализирани или трудноподвижни хора. Лечението  с Локомат се използва при пациенти с частична или цялостна загуба на двигателни функции, хора болни от паркинсон, с множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма с цел да им помогне да проходят отново.

Д-р Анелия Хохвартер, офталмолог в престижна болница във Виена. Тя е родена в село Горна Митрополия, повече от 20 години живее и работи в Австрия. Преди няколко години д-р Хохватер инициира благотворителна акция за събиране на средства за ремонт на църквата “Св. Троица” в Горна Митрополия. Преди това предостави оборудване за очен кабинет в родното си село.

Представянето на книгата „Пътуване” се осъществява с подкрепата на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: