3260 цигари без бандерол иззети при полицейски акции в Плевен, Белене, Долни Дъбник и Червен бряг

16.09.2016 15:46

7.01.cigari

При акция на полицията в Плевен, Белене, Долни Дъбник и Червен бряг са иззети 3260 къса цигари без акцизен бандерол и 1 килограм насипен тютюн. Проверките са извършени в търговски обекти и частни домове, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера в град Долни Дъбник е извършена проверка в хранителен магазин и са намерени акцизни стоки без бандерол – 73 кутии цигари с марка „Marble“. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване  на служители от Митническо бюро – Плевен за отношение.

Отново вчера за времето от 10 часа до 12 часа при проверки в района на пазар в Плевен са установени 61-годишна жителка на Буковлък с 10 /десет/ кутии с цигари марка „Premium“ и 53-годишен от същото село също с 10 кутии с „Premium“. Откритите количества цигари са предадени доброволно от двамата, за което са съставени съответните протоколи като са снети и писмени сведения от тях по случая. Извършва се проверка, по която продължава работа полицейски инспектор.

В 11 часа при проверка в дома на 70-годишна в град Белене е намерена чанта, съдържаща 1 кг насипен тютюн. Нередовната стока е предадена с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Левски.

В хода на специализирана операция през вчерашния ден около 12.15 часа е извършена проверка в търговски обект – кафе-аперитив в град Червен бряг. В кошче са установени 70 кутии  с цигари без български акцизен бандерол – 30 кутии от марка „Мерилин“, 10 кутии с марка „Виктори Слимс Делукс“ и 30 кутии с марка „Премиум“.  По случая работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: