Зам.-кметът Иван Кюлджийски: Футболът в Плевен ще се върне на достойното място, което заслужава

10.09.2016 14:00

10.09.pozdrav1Уважаеми плевенчани, скъпи приятели на най-великата игра – футболът,

На днешната дата преди 97 години група будни младежи поставят основите на футболната игра в нашия град със създаването на първия плевенски клуб „Скобелев“. През годините в града ни се създават и нови клубове, настъпват редица промени, но любовта към играта в Плевен остава непреходна.
Връщайки лентата в десетилетията назад, феновете в нашия град са ставали свидетели на епични битки на зеления килим. Многобройни са успехите, които футболисти и запалянковци са съпреживявали заедно, а подкрепата на привържениците е оставала неизменна и в тежките моменти на поражение. И въпреки че днес футболът ни преживява трудни времена, аз вярвам, че с усилията на всички нас – представители на ръководството на Община Плевен, бивши и настоящи футболни деятели, привърженици – той ще се върне на достойното място, което заслужава.
На днешната празнична дата каня всички вас в 17 часа на стадион „Плевен“, за да подкрепим „Спартак“ в мача му срещу „Ботев“ (Враца).

Иван Кюлджийски, заместник-кмет „Младежки дейности, спорт и туризъм“ и член на Управителния съвет на ОФК „Спартак“ (Плевен)

#тагове:

НАЙ-НОВИ: