Христо Мутафчиев: Веселин Плачков се е доказал като актьор с труда и качествата си

09.09.2016 17:44

H_Mutafchiev11

Недопустимо е театър като плевенския, от гледна точка на това, че извънстоличните театри са затруднени финансово, да се лиши от актьор с доказан талант, израснал в гилдията заради качествата си, достойнството и честта, които има и е търсен от публиката. Така коментира днес пред „Плевен за Плевен” скандала около освобождаването от ДКТ „Иван Радоев” на актьора Веселин Плачков председателят на Съюза на артистите в България /САБ/ Христо Мутафчиев. Той добави, че в случая става въпрос за междуличностни отношения, в които Съюзът няма как да се намеси.

Според Мутафчиев най-страшното е ако тези междуличностни отношения прераснат в скандал и доведат до спиране на общинската субсидия за театъра. Тогава той няма да успее да се справи с бюджета от държавата и ще затвори врати.

По думите на Христо Мутафчиев в Съюза до момента не са постъпвали сигнали за проблеми, свързани с други актьори, след назначаването на Васил Василев за директор на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Според председателя на САБ е по-добре конфликтът да не се разраства повече, да се стигне до разговори, които да успокоят двете страни и най-вече да дадат сигурност на Община Плевен, че може да работи с този директор.

„Веселин Плачков е актьор, който доказа с труда, с работата си с качествата си, че е добър. Показва го на публиката, където и да отиде в цялата страна и е търсен актьор, което е много трудно в днешно време – да изградиш статут на търсен актьор, който не плаче за милостиня, а ходи и работи в цялата страна”, категоричен бе Христо Мутафчиев.

Снимка: ploshtadslaveikov.com

#тагове:

НАЙ-НОВИ: