Празничен концерт се проведе в село Ореховица

09.09.2016 9:02

orehovica 2

В салона на НЧ „Отец Паисий-1910” в с. Ореховица се е провел празничен концерт под надслов: „Ореховица в сърцата ни!”. Гости са били Цецо Андрейски – зам. кмет на община Долна Митрополия, Кирил Костадинов – Президент на международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” и председател на секция на международен танцов съвет – CID UNESCO, общински съветници и кметове. Това информират от Пресцентъра на Община Долна Митрополия.

orehovica

След поздрава към всички от кмета на с. Ореховица Йонка Макавеева концертът е бил открит с прекрасното изпълнение на музикална формация към ТС „Настроение”. Специална благодарност към ПГ „Вълшебни звуци” при НЧ „Зора-1990” с. Победа с х.р. Надка Томова и мажоретен състав „Слънце” при НЧ „Борба” гр. Кнежа с х.р. Галя Илчовска.

Своите театрални умения са показали ученици от ОУ „Христо Смирненски“ с. Ореховица. Песните, които са прозвучали в изпълнение на Велислава Олегова, Марая Николова, Галина Данаилова и Станимир Сашев, са развълнували всички присъстващи. Истински фурор на сцената са предизвикали изпълненията на ТС „Настроение” с х.р. Станислава Николова. Тези деца са накарали хората да се изправят на крака при изпълнението на „Трите пъти”, „Дайчово хоро” и „Шопски танц”.

Концертът е завършил с изненада от изпълнителите на ТС „Настроение”, които са подарили на своята ръководителка г-жа  Николова прекрасна торта по случай петия рожден ден на състава.

Снимки: Община Долна Митрополия

orehovica 3

orehovica 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: