Левски днес ще е домакин на младежки рок фестивал, гост ще е Дуги Уайт

09.09.2016 7:22

fest 1

Левски днес ще е домакин наYOUTH MUSIC FEST. Фестивалът се провежда за втора година и дава възможност за изява на младите рокаджии, подава им ръка по пътя на тяхното професионално израстване.

Младежкият рок фестивал ще започне на 9 септември от 18 часа на градския стадион. Той ще се проведе под патронажа на председателя на Държавната агенция за закрила на детето, Офелия Кънева, която лично ще е гост на събитието.

Ментор на младите изпълнители ще е създателят на група „Кикимора” Николо Коцев. Четири са бандите, заявили участие – „Stenli Stefanov’s Project”, която обединява младежи от Левски и Горна Оряховица, „Engineer og death” от Троян, “NOTH” от Белене и „Lefties” от Шумен.

Най-очакваният момент за всички рокаджии ще е появата на сцената на фестивала на вокалиста на „Рейнбоу” Дуги Уайт, който ще изнесе концерт заедно с група „Кикимора“. Обявеният начален час е 20 ч.

Шотландският рок певец е соло вокалист в световното турне на Джон Лорд – основателя на „Дийп Пърпъл”, член на английската група „Рейнбоу“от 1994 до 1997 г., записва 5 албума с група Корнърстоун, вокалист на групата „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн и през тази година пее с Майкъл Шенкер и двама бивши членове на „Скорпиънс”.

Водещи на фестивала ще са актьорът Веселин Плачков – младши и Стенли Стефанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: