Запомняща среща на кмета на Левски с рок динозаврите Дуги Уайт и Николо Коцев, както и с кметъла Цонко Цонев

09.09.2016 14:39

kmet levski

Кметът на Община Левски Любка Александрова се срещна с легендарния Дуги Уайт, световноизвестният музикант Николо Коцев и кметъла Цонко Цонев в кабинета си днес преди откриването на YOUTH MUSIC FEST – ЛЕВСКИ 2016  тази вечер. Това информират от пресцентъра на Община Левски.

„Днес за мен наистина е празник с вас ,защото тук ми е вдъхновението. Рок музиката трябва да се популяризира, защото тя е класиката. В Левски рок музиката има корени, известна е група „Касандра” , сега рок група„ Stenli Stefanov,s Project” . Хората харесват  рок музиката и я правят и  ние трябва да помагаме…”

Кметът на Община Левски Любка Александрова  смее да мечтае и да сбъдва мечти и вдъхновена от Цонко Цонев, че в малките населени места въпреки проблематиката може да се слушат оригиналите на световни рок легенди, подкрепена от съмишленици иска да утвърди традицията младите хора да имат сцена … Мястото на „кметълката” е свободно и Александрова няма нищо против да го заеме.

Дуги Уайт идва за пети път у нас ,защото много му харесва България. Харесва хората, въздуха и чудесната ,луда публика на рок концертите. Легендарният Дуги Уайт смята, че е голямо преимущество за младите музиканти да получат съвет от хора с опит.

„Нашата роля тук е не да критикуваме, а да покажем и дадем съвети на младите изпълнители, които могат да бъдат много полезни.”, каза Дуги Уайт. Той смята, че изпълнителите на музика трябва да обичат това, което правят и не трябва да се състезават, защото няма скали по които да се оцени изкуството и степента на постижение, а всичко е въпрос на личен  вкус и всеки има право на това.Това, което го радва най-много в България е, че много хора харесват същата музика ,която той харесва.

Популяризирането на рок музиката сред младите е основен плюс, защото им даваме едно достойно занимание. Освен това ние ги събираме и се получава общност на хора с обща ценностна система. За щастие  рок култура в много случаи е дълбоко философска и годините са доказали, че тя е стойностна култура. Музицирането е на високо ниво, няма опошляване на нищо. Това е най-ценното в тази инициатива,че сплотява младите хора ,пази ги от глупости и засява развитие в стойности посоки при музицирането.”каза Николо Коцев

Цонко Цонев, който ще представя за първи път книгата си „Кметълски истории” на стадион отбеляза : „Лесно е в София ,Бургас и Варна да направиш рок ,фест, но да го направиш в град Левски това е майсторството ,това е моженето да привлечеш хората”.

Гостите споделиха радостта си, че имат съмишленик в лицето на Любка Александрова, която подхожда изключително професионално .

Ще припомним, че второто издание на YOUTH MUSIC FEST – ЛЕВСКИ 2016   започва тази вечер от 18.00ч. на стадиона в град Левски. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: