Два триумфа за хокеистите от Червен бряг на оспорвани турнири в Тръстеник

09.09.2016 16:14

9.09.hockey

При голям интерес и оспорвана спортна битка преминаха VІ-ят турнир по хокей на трева за деца до 12 години за купата на кмета на община Долна Митрополия и V-ти юбилеен турнир за купата КРАМ КОМПЛЕКС за момчета/момичета до 14 години. Турнирите се проведоха на терена в Средно училище “Евлоги Георгиев” – Тръстеник, като в тях участваха СКХТ “Крам Комплекс“- София, СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник, СКХТ “Локомотив – Червен бряг“, СКХТФ “Дунав“- Свищов, СКХТ “Христо Ботев“- Байкал/Крушовене и СКХТ “Евлоги Георгиев“, съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг.
Гости на турнирите бяха Руслан Станченка – генерален секретар на федерацията по хокей на трева на Беларус, Емил Денков – кмет на Тръстеник, Петър Петров, председател ОбС – Долна Митрополия, доц. д-р Антонио Антонов, изпълнителен директор Българска федерация по хокей на трева, Христо Георгиев – представител на Крам Комплекс.
Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол и флага на Беларус. Церемонията по откриването на турнирите започна с връчване на плакет на община Долна Митрополия на г-н Станченка от председателя на ОбС – Долна Митрополия и прекрасното изпълнение на “Детска планета” от талантливата малка изпълнителка Александрина. Срещите преминаха при много добра организация от длъжностните лица и турнирния директор г-жа Марияна Маркова, със съдействието на регионалния координатор зона “Мизия” – г-н Николай Марков и г-н Николай Павлов – член на УС на БФХТ. Съдийството се ръководеше от д-р Матей Кътовски.
Шампиони при 12-годишните станаха СКХТ “Локомотив – Червен бряг“, на второ място СКХТ “Крам Комплекс“- София, а на трето СКХТФ “Дунав“- Свищов. При момичета/момчета до 14 години отново шампион е СКХТ “Локомотив – Червен бряг“, на второ СКХТ “Ен Джи Ес”- Перник и на трето СКХТФ “Дунав“- Свищов. На закриването на турнира бяха връчени купи, медали и грамоти, както и подаръци, осигурени от община Долна Митрополия. Наградния фонд на турнира бе осигурен от Кмета на община Долна Митрополия  Поля Цоновска в размер на 1000 лв. и от инж. Симеон Кралев, председател на БФХТ и президент на Крам Комплекс в размер на 2100 лв., разпределен за участващите отбори и в двата турнира.
Турнирите се проведоха в чест на 6 септември – Ден на Съединението и празниците на град Тръстеник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: