Кой ще поеме управлението на общинска фирма „Паркстрой” ще се реши до края на месеца

07.09.2016 16:29

4.08.parkstroi2

На редовна, а не на извънредна сесия на Общински съвет – Плевен, ще бъде решено кой ще поеме управлението на общинската фирма „Паркстрой”. Това стана ясно от изявление днес пред медиите на кмета Георг Спартански.

Ще припомним, че досегашният шеф на фирмата, която се грижи за красивия и цветен вид на Плевен, подаде оставка след скандален случай със заключени съветници в една от базите на „Паркстрой”. Преди това в резултат на взето решение от местния парламент за избор на нов управител на въпросната фирма кметът Спартански подаде жалба в Административен съд, тъй като обяви, че смята този избор за незаконосъобразен и нецелесъобразен.

Миналата седмица кметът обяви и кое е неговото предложение за нов управител на „Паркстрой” като посочи Дамянка Владимирова.

Плевенският кмет обясни днес, че в неофициален разговор с председателя на ОбС, Мартин Митев, са решили, че тъй като молбата за освобождаване от поста управител на „Паркстрой” на Красимир Петров е с 1-месечно предизвестие, въпросът може да бъде разгледан на редовната сесия на местния парламент на 29 септември. Едва след тази сесия и изборът, който бъде взет, кметът ще реши дали да оттегли своята жалба в Административен съд.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: