„Taking Heed“ с премиера в ефира на БНР преди участието си в Summer End camp в Плевен

06.09.2016 18:01

6.09.th1

Наситен откъм събития се оказва краят на лятото за момчетата от „Taking Heed“, научи „Плевен за Плевен“ от фронтмена на групата Даниел Петров. Само преди броени дни – на 2 септември, бандата се е завърнала от участие в Plus Festival в Пазарджик. Дани и компания са участвали в т.нар. secret location концерт заедно с група „Остава“. Концертът беше само с покани, като първоначално публиката не знаеше на кого ще бъде концертът и къде точно ще се състои, като постепенно завесата беше повдигната, разказа вокалистът и китарист на „Taking Heed“.

6.09.th2
Дани, Свилката и Радо са останали много приятно изненадани от факта, че имат немалко фенове и в Пазарджик и публиката знае текстовете на повечето им песни. „На фестивала представихме и три нови парчета – „Струва си, не мислиш ли?“, „Едва ли“ и най-новата ни песен „За теб мечтая“, която изпълнихме на живо за първи път. Хората бяха много радостни от факта, че пазихме тази песен специално за събитието в техния град, като надеждата ми е в не много далечно бъдеще тя да излезе и като сингъл“, сподели Дани Петров. По думите му, цялото събитие в Пазарджик е било организирано по перфектен начин – и като озвучаване, и като осветление, и като ефекти. Хората определено се бяха потрудили сериозно, за което заслужават адмирации, категоричен е музикантът.
Участията на тримата младежи продължават още утре – 7 септември, но този път локацията не е поредният клуб или фестивал, а Българското национално радио. От 11 часа в предаването „Трезор“ „Taking Heed“ ще направят радио премиера на парчето „Струва си, не мислиш ли?“. Феновете на бандата тепърва ще имат възможността да чуят изпълнението на песента на живо и в рамките на предстоящото мини национално турне на групата, което вероятно ще стартира през октомври, разкри Даниел Петров.

6.09.th3
Почитателите на „Taking Heed“ в Плевен пък са с предимство, тъй като, както писахме, момчетата са сред участниците в инициативата на Младежкия общински парламент Summer End camp – Сбогом, лято 2016. Те ще забият във втория ден от проявата – на 9 септември, от 19.30 ч., като концертът ще бъде на Бригадирската поляна в „Кайлъка“. Съгласихме се на драго сърце да подкрепим инициативата, тъй като от много време имаме желание да организираме фестивал в Плевен, но поради различни ангажименти това така или иначе не се случи до този момент, каза още Дани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: