Четирима плевенски педагози получиха отличия от международен конкурс

06.09.2016 8:13

6.09.pedagozi1

От 1 до 5 септември в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ се проведе Национален семинар за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. Форумът се организира ежегодно от Синдиката на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България“ и СОК „Камчия“, под патронажа на МОН. Събитието е част от дългогодишния проект на Фондация „Устойчиво развитие за България“ „Училище на бъдещето“, който има за цел да съдейства за повишаване на квалификацията и уменията на преподавателите, обмяната на опит и положителни практики в българската образователна система.
Официалното откриване бе на 1 септември, в 15,30 ч. в зала „Москва“ на хотел „Лонгоз“ в СОК „Камчия“. На него присъстваха д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, Станка Шопова – председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ и изпълнителен директор на СОК „Камчия“ и др.
По време на конференцията бяха коментирани извънучилищните и извънкласните форми в контекста на новия Закон за предучилищното и училищното образование, бяха представени и дискутирани най-интересните и иновативни извънкласни и извънучилищни дейности.

6.09.pedagozi3
Участниците обобщиха и обмениха добрия педагогически опит, изразиха лична позиция и предложиха авторски решения на поставените проблеми. Те участваха и в творчески работилници „За четенето“, „Хайде на хорото” и в кръгла маса на тема: „Изкуство в образованието”. Запознаха се с богатата база и опит, който СОК «Камчия» и Средното училище «Юрий Гагарин» имат в областта на образованието, извънкласните форми и работата с деца. Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ бе подготвил и богата културна програма за участниците в конференцията.
Отличените в Международния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2016” бяха наградени на 4 септември. Учителите, призьори в престижния конкурс, получиха награди от Синдиката на българските учители, Министерството на образованието и науката, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и издателствата “Изкуство“ и „Анубис“. Церемонията по награждаването, в която всеки учител получи лично своето отличие, бе кулминацията на конференцията.

6.09.pedagozi2
От Плевен участие в семинара взеха четирима учители, които бяха класирани в конкурса „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“ и получиха награди в следните категории:
Специална награда на председателя на Синдиката на българските учители:
– Хризантема Йорданова Стефанова, ст. учител в ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Плевен: „Извънкласните дейности – проекти и други инициативи”;
– Ваня Иванова Банчева-Георгиева, гл. учител в ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, гр. Плевен: „Работа по проекти”;
– Ралица Костадинова Георгиева – ресурсен учител в Ресурсен център Плевен: „Педагогическият ми опит в извънкласната дейност при деца с интелектуални затруднения”.
Секция на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика към Европейската музикална асоциация:
– Белла Константинова Хараламбова, ст. учител по музика в НУИ „Панайот Пипков”, гр. Плевен: „За по-справедлив и хуманен свят – мотивация, иновации, духовност”- есе.
Гостите на „Камчия“ тръгнаха към своите училища заредени с нови идеи и енергия за успешна нова учебна година, с желание за нови срещи и продължаване на общуването.

6.09.pedagozi4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: