С изложба на Мариян Вутев Артцентър Плевен откри новия творчески сезон

01.09.2016 19:32

vutev 3

С изложба на художника Мариян Вутев тази вечер бе даден стартът на новия творчески сезон в Артцентър Плевен. Авторът, който е плевенчанин, но е малко познат в родния си град, тъй като дълги години е живял зад граница, представя 37 живописни платна. Мариян Вутев е живял 15 години в Испания, но от 2 години се завръща в родния Плевен. Връща го носталгията. А тази вечер той показва своите творби, рисувани както в Испания, така и тук на родна земя.

vutev 2

„Живопис на прозрението, на видения от миналото и бъдещето, на свещенодействието. По моему странен език на интуитивното усещане. Реещи се и в същото време съсредоточени в себе си образи на жени и мъже, птици, неидентифицирани животни, изобщо на едни персонажи, взети като от киберпространството и всичко това в нещо като в магически калейдоскоп. Един особен свят, свят на метафорични експлозии, понякога с едно еротично намигване в някои определени творби“, с тези думи представи изложбата галеристката Светла Тончева.

vutev

„Радвам се, че след дълго отсъствие от страна, от града си, аз отново съм тук и откривам тази изложба, която съвпада с моята 55-та годишнина”, каза и авторът Мариян Вутев. Той бе поздравен от свои близки и приятели, сред гостите на откриването на изложбата бе и началникът на отдел „Култура“ в Община Плевен Стефка Григорова.

vutev4

vutev 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: