Веселин Марешки в Плевен: Всички проблеми в България започват от корупцията

01.09.2016 10:13

1.09.mareshki1

Плевен стана поредният град, в който Веселин Марешки учреди комитет на Националното освободително движение „За чиста и свята Република“. Това се случи снощи в зала „Катя Попова“, като освен Марешки с плевенчани се срещнаха и разговаряха също националните координатори на Движението Стефан Августинов и Пламен Христов и областният координатор за Плевен Деница Катронска.

1.09.mareshki2
Каним в Движението всеки един свободен българин, истински патриот и почтен човек, за да можем заедно да се преборим с картелите, корупцията, контрабандата и всички други недъзи на нашето общество, които ни карат да живеем лошо в иначе хубавата ни Родина, обърна се към плевенчани Веселин Марешки. Той отбеляза, че дори за един успял човек в България е трудно да се чувства добре, ако среща постоянно около себе си онеправдани и недоволни хора – не от това, че не искат да работят и да дадат всичко от себе си, а защото системата е изградена така, че мачка всички и не им дава възможност да се развиват. „За съжаление, в момента в България в култ са издигнати думички, като „омраза“, „измама“, „кражба“, „лъжа“ и колкото по-голям измамник си, за толкова по-голям политик те обявяват. Тъкмо напротив – и в моя живот, и сред хората от моето обкръжение, думите, които ние издигаме, са „любов“, „приятелство“, „точност“, „честност“ и смятам, че колкото по-голям смисъл се влага в тях, толкова повече един човек има тежест в обществото“, категоричен бе варненският бизнесмен.

1.09.mareshki3
Марешки посочи, че е инициирал национално-освободителното движение, защото му е писнало от случващото се в страната. Ако след два месеца не бъда кандидат за президент, свободните хора отново няма да имат голям избор – или ще трябва да изберат поредния некадърник, или въобще да не отидат до урните, както все по-често се случва, сподели той, допълвайки, че счита като свой дълг всичко това да бъде променено. Веселин Марешки не скри, че черният пиар се опитва да осмива факта, че Движението е наречено „освободително“, но подчерта, че този избор на име е повече от сериозен. „Вече над 25 години се опитваме да освободим България от картела на лекарствата, а от година и от най-тежкия картел – този на горивата. А в градовете, в които открием наши обекти, хората идват и ни поздравяват с думите „Добре, че сте вие, за да ни освободите от картела“, разкри Марешки. По думите му, идеята е не един човек да се нагърбва с всичко, а да покаже на останалите, че има път и светлина в тунела. Ако сме обединени заедно съм сигурен, че могат да бъдат намерени точните хора, които с професионализма си ще променят и останалите сфери от живота ни, така че заедно да се освободим от всички картели – и от политическите, и от икономическите, каза още бизнесменът.

1.09.mareshki4
Кандидатът за президент на България бе категоричен, че всички проблеми в страната започват от корупцията, плод на която са всички извращения в живота на нашенеца. „В своя път, като предприемач, аз съм демонстрирал, че може да се намери баланс на интересите между всеки бизнесмен, политик, кмет и обикновен гражданин, така че всеки от тях да бъде доволен. Вярвам, че не е задължително да бъдеш корумпиран или да ограбваш съгражданите си, за да си успешен и богат човек и съм убеден, че когато всеки започне да живее, така че да е полезен на хората около себе си, ще можем да изградим общество, добро за всички нас и да срещаме по улиците само усмихнати и удовлетворени хора“, посочи Веселин Марешки.
По време на срещата плевенчани имаха възможността да зададат на кандидата за президент на Републиката всички въпроси, които ги интересуват – били те във връзка с неговите политически идеи или личния му живот, а също така да попълнят заявления за членство в Движението. Желаещите да се присъединят към Националното освободително движение „За чиста и свята Република“ могат да го направят и онлайн в сайта www.mareskizaprezident.bg.

1.09.mareshki5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: