Агроном си направи цветни пирамиди, вдъхновен от тези в центъра на Плевен

30.08.2016 12:29

30.08.piramidi1

Агрономът Цеко Петров от Плевен направи две цветни пирамиди, по образец на тези, които красят града през летните месеци. „Бях впечатлен от новата цветна визия на Плевен и най-вече ми харесаха пирамидите с цветя на центъра” – заявява г-н Петров и допълва, че за проекта на кострукцията му помага Ирина Йорданова, ландшафт-архитект в общинската фирма „Паркстрой“. След като нeколкократно измерва и чертае, изработва сам дървените пирамиди, в които вече за засадени около 200 бегонии и петунии. Цветята са от оранжерията на „Паркстрой“ и са закупени от Цеко Петров, който лично се грижи за тях и ги полива ежедневно. Двете цветни конструкции са поставени в градината на лятната му къща в село Биволаре, където са истинска атракция за живеещите там.

30.08.piramidi2
Пирамидите радват с цветните си багри децата и внуците на плевенският ентусиаст, които го подкрепят в многобройните му начинания и прекарват свободното си време в лятната атмосферата на село. „Човек се радва и е щастлив, когато твори сам, с ръцете си” – обобщава Цеко Петров, който е работил като агроном цели 35 години. Той е въодушевен от направеното и вече е започнал изработка на други две пирамиди, които обаче са по негов модел. Има намерение да се посъветва със специалисти от оранжерията на общинската фирма, за да отглежда и цветя за лятната си градина.
„Цеко Петров преди време написа книга за село Биволаре, изявен общественик, със завидна енергия, неуморим да създава и твори” – споделят внуците му, които са неговата гордост.

30.08.piramidi3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: