УМБАЛ – Плевен сред болниците, получаващи апаратура по благотворителната инициатива „Българската Коледа“

12.08.2016 14:45

14.04.umbal

Медицинска апаратура за над 1.1 млн. лева ще получат 19 лечебни заведения в цялата страна по благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа“, съобщава прессекретариатът на държавния глава. До края на октомври медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения.
За да помогне за спасяването на повече деца в критично здравословно състояние, в кампания 2015/2016 г. „Българската Коледа“ си постави за цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение в университетски и областни болници, в които има клиники за реанимация и интензивно лечение. Сформираната комисия към благотворителната инициатива „Българската Коледа“ разгледа постъпилите оферти въз основа на предварително определения критерий за оценка – „икономически най-изгодна оферта“, се посочва в съобщението. Бяха сключени договори за доставка на медицинска техника на обща стойност 1 103 550 лв. за 19 болници. Сред тях са две лечебни заведения в Бургас, по едно във Варна, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Плевен – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, Пловдив, Асеновград, Сливен, Стара Загора и Ямбол, както и седем болници в София.
На 1 декември 2015 г. президентът Росен Плевнелиев даде началото на кампания 2015/2016 г. под надслов „Да помогнем на децата в реанимация“. Близо 5 на сто от постъпващите за лечение деца са със заплашващи живота критични състояния, налагащи незабавна помощ. Заедно с осигурената високотехнологична апаратура, в настоящата кампания 2015/2016 г. „Българската Коледа“ подпомогна изследванията, лечението и рехабилитацията на 405 деца. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от подкрепа за лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.
Заявления за подпомагане на деца със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ се приемат целогодишно. На сайта www.bgkoleda.bg е публикуван редът за кандидатстване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: