Започнаха Детските летни олимпийски игри „Гълъбец 2016” в Плевен /фотогалерия/

12.08.2016 19:26

igri3

С изпълнения на популярни български песни и хора тази вечер бяха открити Петите Детски летни олимпийски игри на ул. „Гълъбец” в Девети квартал. Тази година събитието преминава под патронажа на кмета Георг Спартански и е под мотото „Песните на Вашите спомени“. Малките организатори се бяха постарали да включат в церемонията по откриването обичани от всички българи песни.

igri5

И като на истинска олимпиада и тази сега бе открита със запалване на олимпийския огън и с тържествено рязане на лента. Прозвуча и химнът на България, бе издигнато и знамето на улица „Гълъбец”.

igri_mitev

Сред официалните гости, уважили откриването на олимпиадата, бяха председателят на Общинския съвет – Плевен Мартин Митев, началникът на отдел „Образование” в Община Плевен Йонита Иванова и председателят на Съюза на математиците в България – секция Плевен Диана Данова. Мартин Митев пожела на малките олимпийци с всяка година тяхната инициатива да се разраства, в нея да се включват все повече улици от квартала, а защо не и да се превърне в общоградска проява. А за всички участници председателят на ОбС-Плевен подари и сладко шоколадово изкушение – торта, с която да се подкрепят след финалите.

Децата бяха поздравени и от името на детска градина „Звънче”.

igiri

По време на тазгодишните олимпийски игри на ул. „Гълъбец” се набират средства, които децата ще дарят за каузата на „Българската Коледа”.

След церемонията по откриване започнаха и игрите. Над 20 състезатели ще премерят сили в четири вида спорт – волейбол, колоездене, бадмингтон и тенис на маса.

igri_zname

igri1

igri2

igri4

igri3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: