Кметът слага край на търговията върху асфалт и по зелените площи край Кооперативния пазар

08.08.2016 16:27

11.01.spartanski

Ще се сложи край на търговията със стоки върху асфалт и по зелените площи около Кооперативния пазар в Плевен. Това  заяви днес пред медиите кметът Георг Спартански. Той визира двата паркинга между пазара на „Тибор” и ОАПС-а, върху които търговци са разположили своята стока.

„Нека да е ясно на плевенчани, че тези два паркинга са дадени да се ползват от ОП „Център за градска мобилност”. Разпоредил съм днес категорично на изпълнителния директор на „Тибор” да направи всичко необходимо да уведоми лицата, които осъществяват там търговия, да освободят терените.”, подчерта кметът.

Съвременната визия на Плевен по категоричен начин изключва продажба и търговска дейност със стоки, каквито и да било, върху асфалт, зелени площи и други. Ние не сме Сирия след бомбардировките. Ако искаме там да се завърнат нормални клиенти, трябва да им създадем и нормални условия да ходят по тротоарите”, заяви Спартански. И добави, че както останалите търговци са си наели маси и помещения в закритата част на пазара, така и тези могат да направят същото.

Кметът бе категоричен, че площите между „Тибор” и ОАПС, които са публична общинска собственост, ще се използват съгласно предназначението си. „На мен ми е по-важно градът да изглежда чист и приветлив, да бъде осигурено хигиенично място за паркиране, отколкото фирмата да получава 2000 лв. месечно, не знам по какъв начин”, подчерта още кметът.

Той заяви, че след няколко дни сам ще провери на място дали терените са разчистени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: