Плевенски майки днес се включват в инициатива за Световната седмица на кърменето

06.08.2016 8:40

karmene

И Плевен ще се включи в инициативите, посветени на Световна седмица за подкрепа на кърменето, която се отбелязва в дните от 1 до 7 август. Темата тази година е „Кърменето – ключ към устойчиво развитие“.

Днес от 9,30 часа при „Кривите огледала” в парк „Кайлъка” всяка настояща или бъдеща млада майка от Плевен може да се включи в събитието, посветено на Седмицата. Организатор е Националната асоциация за подкрепа на кърменето.

Всяка плевенчанка, дошла на срещата, ще може да се запознае с част от новите доброволни консултанти по кърмене към НАПК в Плевен.

По традиция на срещата ще има – информация и обмяна на опит за кърменето и отглеждането на бебето; неформална дискусия по избор по някоя от темите – „Начало на кърменето и първите седмици с бебето“, „Захранване и хранене на кърмачето“; „Кърмене след годинката. Отбиване“; „Проблеми с кърменето – възможни решения“; демонстрации за различни пози за кърмене и носене на бебето в слинг;  информация по темата на ССК тази година – „Кърменето – ключ към устойчиво развитие“; безвредни боички, с които да нарисувате лицето на порасналото си дете или бременното си коремче; домашно приготвени вкусотии – при желание можете да се включите с нещо направено от вас; игри за малки и големи. Срещата протича като пикник със споделена храна и забавления.

Входът е свободен. Не е необходимо предварително записване!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: