10 години затвор за мъж, опитал да убие брат си в Гривица

05.08.2016 10:16

30.07.ubiistvo

10 години затвор е наложената присъда на мъж от село Гривица, направил опит за убийство на своя брат.

Окръжен съд – Плевен е признал за виновен А.А. за това, че на 6 април т.г. е направил опит умишлено да умъртви Т.М. като му причинил прободно-порезна рана в лявата част на гръдния кош. Деянието е останало недовършено, тъй като на пострадалия му е  оказана своевременно медицинска помощ.

От мотивите към присъдата става ясно, че А.А. е живял в един имот с брат си, но са обитавали различни жилищни постройки. Двамата са били във влошени взаимоотношения по повод имуществени спорове, възникнали след смъртта на баща им. Двамата постоянно злоупотребявали с алкохол, като често между тях възниквали скандали.

До кървавия инцидент на 6 април т.г се е стигнало след поредната свада между двамата мъже. След като намушкал брат си А.А. сам се обадил на тел. 112.

А.А. е осъден на 15 години „Лишаване от свобода“, като на основание чл.58а, ал.1 от НК то е с 1/3 и така на подсъдимия е наложена присъда от 10 години затвор.

Ще бъде приспаднато времето от задържането на А.А., считано от 07.04.2016 година. Той ще трябва да заплати по сметка на ОД на МВР-Плевен деловодни разноски в размер на 2 448.78 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок  от пред Апелативен съд – град Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: