Експертите от РИОСВ-Плевен са проверили 80 обекта през юли

05.08.2016 16:47

3.04.riosv_

Експертите от РИОСВ в Плевен са извършили през юли 82 проверки на 80 обекта, от които 33 извънредни. Дадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, информираха днес от екоинспекцията.

Издадени са две наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени имуществени санкции в общ размер 2500 лв.

Събраните суми от наложени санкции са общо 7 260,42 лв. Суми в размер на 4326,70 лв. са разпределени и преведени на общините, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Общините, получили най-голям дял приходи от наложените санкции, са Троян (2 699,50 лв.) и Долни Дъбник (1600 лв.).

През юли в РИОСВ-Плевен са постъпили пет сигнала и седем жалби. По всички са предприети съответните действия – проверка на място, отговор и препращане по компетентност.

За периода са влезли в процедура 132  инвестиционни предложения (ИП) по Програмата за развитие на селските райони, осем инвестиционни предложения за ремонт и реконструкция на читалища и общинска инфраструктура.

Издадени са крайни актове за 2 общински програми за отпадъците и ИП за превенция от наводнения. Едно решение по ОВОС, едно становище по ЕО, 3 решения за преценяване на необходимостта от ОВОС, 2 решения за преценяване на необходимостта от ЕО и едно за прекратяване на процедури.

Проведени са два Експертни екологични съвета.

През юли в РИОСВ – Плевен са постъпили над 100 уведомления за Горскостопански програми за сечи в частни гори и План-извлечения за сечи в държавни и частни гори.

Издадени са 2 нови регистрационни документи за дейности с отпадъци, по реда на чл.35, ал.3 и ал.5 от Закон за управление на отпадъците;

Взето е участие в 3 държавни приемателни комисии за строежи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: