Над 80 участници от цялата страна ще се включат в първия национален турнир по стрийт фитнес в Плевен

04.08.2016 12:59

4.08.street1

Над 80 участници от цялата страна ще се включат в първия за Плевен национален турнир по стрийт фитнес. Това каза на пресконференция днес Слави Михайлов – председател на Националното сдружение на сираците в България, което организира спортната проява заедно със Сдружение „Рицари без броня“ – Плевен. Повече за инициативата споделиха също депутатът Владислав Николов, под чиято егида ще се проведе състезанието, Валентин Грижов – председател на „Рицари без броня“ и общинският съветник Йордан Грижов.
Както писахме, състезанието ще се проведе на 9 август на площадката за стрийт фитнес в Девети квартал от 10,30 часа. Категориите са три – участници до 17 г., над 18 г. и жени. Състезателите ще бъдат оценявани от съдийски състав – Георги Йорданов, София, двукратен балкански шампион, бронзов медалист на европейското първенство по културизъм; Йордан Грижов; Йордан Станчев, град Бяла, първенец на национален шампионат по „Стриит фитнес“ и финалист в световен турнир в град Лион, Франция.

4.08.street2
Участие са заявили както младежи от Плевен, така също и от София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Ямбол, Велико Търново, Ловеч, Монтана, Белене, Девин, Белоградчик. Най-малката участничка е дама на 10 години от столицата, която въпреки крехката си възраст, вече има медал от подобно състезание, организирано от емблематичния гимнастик Йордан Йовчев.
Винаги съм подкрепял инициативите на Националното сдружение на сираците в България, като с този турнир целим да привлечем вниманието на плевенската общественост и институциите в града, каза депутатът Владислав Николов, който е почетен член на НССБ. Той бе категоричен, че в града ни определено има нужда от повече площадки за стрийт фитнес, за да имат децата на Плевен възможност да спортуват, а не да стоят по цял ден пред компютрите. Младежите в лицето на НССБ и Сдружение „Рицари без броня“ полагат огромни усилия в тази посока, но определено е нужна подкрепа и от страна на институциите, посочи Николов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: