Районна прокуратура – Никопол предаде на съд овчар, откраднал от животновъд породисти овце за 24 576 лева

28.07.2016 13:22

ovce-fermer.bg

Районна прокуратура – Никопол предаде на съд овчар, откраднал от животновъд елитни овце за 24 576 лева. Това информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Венцислав Д. е за това, че за  периода от 01.04. до 25.07.2015 г., в с.Дъбован, общ.Гулянци, обл.Плевен, при условията на продължавано престъпление,  отнел чужди движими вещи – 2бр. алуминиеви съдове за мляко и 112 броя овце порода „Плевенска черноглава” на обща стойност  24 576 лв, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият работел на трудов договор като овчар при животновъд от с.Дъбован, който се занимавал с отглеждането на породисти овце  „плевенска черноглава“, като за това  участвал в програми за финансиране със средства от европейски фондове.

На 01.04.2015 г. обвиняемият имал рожден ден, но нямал пари, за да го отпразнува. Решил да открадне  два  гюма за мляко, които продал и с парите почерпил. Няколко дни след това, по телефона му се обадил негов познат, който поискал да закупи две овце. Тогава обвиняемият решил да открадне две от животните на собственика и да ги продаде по 100 лева. След този случай Венцислав започнал редовно да краде от овцете на животновъда и да ги продава на свои познати. В продължение на четири месеца от стадото на собственика откраднал общо 112  породисти животни, които изтъргувал по 100 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Никопол.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: