Плевенските учители с добро представяне на Спартакиадата във Варна

21.07.2016 15:02

21.07.spartakiada1

Дванадесетата спартакиада на учителите с международно участие, се проведе от 12 до 17 юли в Гранд Хотел Варна. Организатори на поредното издание на този мащабен спортен форум, който събира представители на най-благородната професия от България и чужбина, са Синдикатът на българските учители съвместно с Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

21.07.spartakiada2
Съревнованията включваха общо 10 дисциплини – мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, тенис на маса, плуване, шахмат, бридж, дартс, петанк и теглене на въже. В тях участваха над 450 учители от 22 региона в България и представители на още 5 държави – Румъния, Македония, Полша, Украйна и Таджикистан.
Отборът на СБУ – Плевен записа достойно представяне, събирайки общо 15 точки, които му отредиха девето място в крайното класиране. Плевенчани се класираха на второ място в турнира по дартс (мъже отборно) и на трето в надпреварата по петанк (мъже отборно). Нашите представители завършиха трети на тенис на маса (отборно мъже), а в индивидуалното състезание Владимир Петков грабна първото място. Добро представяне записаха и баскетболистите, които завършиха пети в надпреварата по стрийтбол.

21.07.spartakiada3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: