Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, държал с цел разпространение над 19 кг марихуана

21.07.2016 10:56

Amsterdams Bürgermeister: Haschisch weltweit freigeben

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен мъж, който държал с цел разпрастранение наркотични вещества  в особено големи размери  – над 19 кг. марихуана. Това информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Теодор Д. е за това, че на  10.12.2015 г. в с. Карлуково, общ.Луковит и в жилището си в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества  и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество с цел разпространение – коноп /марихуана/ с общо тегло 19 482,235 кг.  на стойност 116 893,41 лева. Като наркотичните вещества са в особено големи размери.

Обвиняемият  не е осъждан. Наркотикът е открит при извършена проверка, след подаден сигнал, от полицейски служители от Първо РУМВР-Плевен при която  в къщата в с.Карлуково са намерени  над 16  кг. марихуана   и в  жилището си  в гр.Плевен още над 3 кг., електронни везни, празни кутии от цигари, пакетчета за свиване на цигари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

 

       

#тагове:

НАЙ-НОВИ: