Кръшни хора се извиха на площада в Левски по повод празника на града

19.07.2016 14:23

19.07.levski1

Община Левски и кметът на общината Любка Александрова посрещнаха много гости за празника на града. Етрополската духова музика се погрижи за празничното настроение. Да уважат празника на град Левски, жителите на града и общината с името на Апостола в деня на 71-ия рожден ден на града и 179-ата годишнина от рождението на патрона Васил Левски дойдоха заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Иван Иванов, народният представител Владислав Николов, арх. Бойко Балтаков – зам.областен управител на област Плевен, Румен Генчев – депутат в 43-ото НС, Дарин Ангелов – общински съветник в Плевен, Цветелин Генчев от Фонд „Земеделие“ – Плевен, зам.-кметовете на община Горна Оряховица Йорданка Кушева и Деница Колева, кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и зам.-кметът инж. Анастасия Вачева, зам.-кметът на община Никопол Анелия Петкова, директорът на Дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт, социални и международни дейности и здравеопазване“ Милена Николова, Диана Ботева – председател на Общински съвет на БСП – Плевен, кметът на община Свищов Генчо Генчев и секретарят Любомира Петкова, кметът на община Сухиндол инж. Пламен Чернев и секретарят Маринела Пазвантова, кметове на кметства от община Левски и приятели.

19.07.levski2
Поздравителните адреси за празника от Председателя на НС Цецка Цачева и зам.-председателя Иван Иванов,кмета но община Павликени инж.Емануил Манолов, от Красимира Германова –председател на Об С- Созопол, от община Драгоман, от кмета на община Русе Пламен Стоилов,от председателя на КС Елка Ангелова, от общините Свищов и Никопол връчи на г-жа Александрова водещия на празника Ганчо Александров. Илко Иларионов изпълни вдъхновено своята поема „Левски”.

19.07.levski3
Мажоретен състав – Левски с ръководители Валя Маркова и Соня Дунева с красота и грация дариха радост и празнично настроение . За юбилейните 10 години ,златните момичета на град Левски, имат спечелени 50 титли.Само за два месеца на 2016 година престижните им отличия от фестивали и конкурси са пет – от Националния фестивал „Мадарски конник” в гр.Шумен, от Международния фестивал „Морско конче” гр.Обзор ,от Фестивала на руското творчество в гр.Плевен, от зонален етап в гр.Габрово, от фестивала на патриотичната песен в гр.Плевен.

19.07.levski4

Концерт-поздрав за празника поднесоха талантливите деца на Песенно студио „Румина” – Велико Търново с ръководител Румяна Начева – директор на един от най-големите фестивали „Сребърна Янтра“, партниращ си с почти всички европейски фестивали.
Създадено преди 20 години песенното студио открива малките звезди в зародиш за да тръгнат по пътя на големите.Сред тях са Михаела Филева,финалиста в първия Music Idol Пламен Пътов, Music Idol на България и Македония Маги Джанаварова, Лора Владова, която в момента работи в Холивуд.В студиото са израснали :многократната носителка на награди в различни конкурси в Европа и по света Ванеса Илиева, Слава Атанасова , Пламен Борисов, финалистката в Х Factor Ива Ангеличева -деца ,които познаваме от различните музикални формати.

19.07.levski5
Звучаха и песни на Антония Маркова, солист на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и участник в „Гласът на България“ и Music Idol , лауреат на множество наши и международни конкурси. С Етрополската духова музика левчалии тропнаха кръшни български хора.

19.07.levski6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: