Плевенчанинът проф. Иван Стоянов стана носител на Наградата на Карлово

18.07.2016 7:46

18.07.karlovo

Тържествена церемония за връчване на наградата на Карлово събра снощи на площад „20 юли“ стотици граждани на Карлово. Началото бе в 20 часа. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви решението на експертна комисия, която излъчи тазгодишния лауреат- носителят на приза за 2016 година е роденият в Плевен проф. Иван Стоянов, председател на фондация „Васил Левски”, историк, изследовател на живота и делото на Васил Левски, съобщава karlovobg.eu.
Проф. Стоянов работи за популяризиране на делото на Апостола с Карловския комитет „Васил Левски“ и музей „Васил Левски“ в Карлово. Той е приятел на нашия град и винаги е сред нас, заяви Кабаиванов. Проф. Иван Стоянов благодари за високата част . Той припомни приносът на Карлово за българското Възраждане, както и мястото на Апостола в българската история и в сърцата на всички българи.
Наградата на лауреата е грамота, статуетка Златна богиня на Карлово, чийто автор е скулпторът Димитър Бакърджиев и парична сума в размер на три минимални заплати. Проф. Иван Стоянов дарява на Карлово паричната част на наградата за продължаване на археологическите проучвания на Куршум джамия, чийто трети етап предстои това лято.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: