Затвор за рецидивист, задигнал чужда дебитна карта и теглил пари от нея в Плевен

15.07.2016 13:06

29.06.zatvor

Присъда от 2 години лишаване  от свобода, което да изтърпи в затвор, е постановил Окръжен съд – Плевен на рецидивист, задигнал чужда дебитна карта и теглил на няколко пъти различни суми от нея.

Плевенските магистрати са признали за виновен М.И., че на 19 януари т.г в град Плевен, при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи – 100 лв. от И.Н. и 15 лв., дамски кожен портфейл на стойност 45 лева, лична карта и дебитна карта, всичко на обща стойност 60 лева от владението на Н.Н., а от трета жертва задигнал 20 лева, дамски кожен портфейл на стойност 15 лева, калъф за лични документи, дебитна карта, от владението на А.С. От дебитната карта на А.С. изтеглил общо 550 лева още същия ден.

За тези престъпления рецидивистът е получил общо 2 години лишаване от свобода. На основание чл.23, ал.3 от НК присъединява към определеното за изтърпяване от подсъдимия наказание в размер на две години лишаване от свобода и глоба от 700 лева. Общо наложеното наказание на М. И. е 2 години лишаване от свобода, да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

От материалите по делото става ясно, че осъденият не е женен, с основно образование е и не работи.

Присъдата може да се обжалва или протестира  пред Апелативен съд – град Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: