Наредба ще урежда обособяването на прилежащите площи към сгради в Плевен

12.07.2016 13:40

pleven juni 2

Условията и редът за обособяване на прилежаща площ към съществуващи сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване и в случаите, когато сграда в режим на етажна собственост не може да се обособи в отделен урегулиран поземлен имот по реда на Закона за устройство на територията, ще се уреждат със специална наредба на територията на община Плевен. Проектът на документа вече е публикуван на сайта на местната администрация за публично обсъждане – www.pleven.bg.

Според предложението за наредба прилежащата площ се определя със заповед на кмета на Община Плевен по искане на заинтересуваните лица или по негова инициатива. Там са посочени и приоритетите при определяне предназначението на прилежащата площ, които се подреждат по определен ред – първо за благоустрояване, озеленяване, почистване, след това за паркиране на автомобили на собственици на обекти в сградата извън площите за озеленяване и на трето място са оформяне места за почивка, игра на деца.

Посочени са и санкции при нарушение на наредбата. Така например собственик или обитател в сграда с режим на етажна собственост, който наруши правилата за поддържане и използване на прилежащата площ, установени с тази наредба, според предложението, ще се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице. При повторно нарушение наказанието е глоба от 100 до 300 лв., когато е физическо лице, или имуществена санкция от 300 до 600 лв., когато е юридическо лице. Предложението ще трябва да бъде обсъдено и гласувано на сесия на Общински съвет – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: