Участници от цяла България се събраха на „Тараклъка пее и танцува”

10.07.2016 12:43

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Народният представител Владислав Николов присъства на откриването на третото издание на „Тараклъка пее и танцува” в едноименната местност край село Градище, информираха днес от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Плевен. Заедно с Николов бяха председателят на Общински съвет – Левски от ГЕРБ Дочко Дочев и кметът на Градище Стефан Стефанов, за да се насладят на изпълненията на участниците от цяла България, които представят красотата и многообразието на българския фолклор.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На сцената на фолклорния събор „Тараклъка пее и танцува” народният представител Владислав Николов стисна ръката на кмета на Градище Стефан Стефанов и каза: „Имам честта за трети път да присъствам на това прекрасно събитие. Искам да благодаря на кмета Стефан Стефанов, за когото, като истински българин, фолклорът не е само наследство и национално богатство, а личностна  идентичност. Българската народна песен и танц е вплетена в нашия генетичен код, затова съхранението на фолклорните ни традиции е опазване на собствената ни същност”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Желая на организаторите с нестихваща енергия и ентусиазъм да продължават да работят за съхраняването на българщината в нашия край и родина. Убедена съм, че на това невероятно красиво място, под вековните дъбове, изпълненията на участниците в събора ще направят съприкосновението с уникалните ритми на българската фолклорна традиция вълнуващо и неповторимо”, се казва в поздравителния адрес от Председателя на НС Цецка Цачева, прочетен от председателя на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев. От свое име той насърчи усилията на кмета на Градище Стефан Стефанов и партньорите в организацията на тази инициатива и отбеляза, че нарастващият интерес към „Тараклъка пее и танцува” е най-големият стимул за неговото успешно развитие и утвърждаване.

Снимки: ПП ГЕРБ – Плевен

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: