TheZone Fiber влиза на пазара на IPTV в Плевен

07.07.2016 9:25

7.07.iptv1

Доставчикът на високоскоростен оптичен интернет TheZone Fiber стартира проект за интеграция на IP телевизионна платформа в град Плевен и планира да пусне услугата на пазара през октомври тази година, съобщиха от пресцентъра на компанията.
IP телевизията представлява комбинирана услуга за предоставяне на мултимедийно съдържание (видео, аудио, данни и интерактивни приложения) на крайни потребители чрез платформа , базирана на Интернет протокол /IP/ с гарантирано качество. IPTV превъзхожда цифровото и сателитното ТВ-разпространение с изключителното качество на сигнала, възможностите за запис на предавания, абонамент за допълнителни услуги през интерфейса, отложено гледане на програми, видео по поискване /VoD/ и др.
„Телевизионната услуга е част от проектно предложение на дружеството , което спечели европейско финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020“, обясни Тихомир Нацков, изпълнителен директор и управляващ съдружник на компанията. „Проектът е свързан с разширяване мрежата ни в град Плевен. Към момента пасивната оптична мрежа на TheZone Fiber обхваща кварталите Дружба, Сторгозия и отделни райони от централната градска част. С реализацията на проекта ще постигнем близо 95% териториално покритие на града“, уточни той.

7.07.iptv2
TheZone Fiber е от 2001 година на пазара на телекомуникационни услуги в Централна Северна България и e специализирана в предоставянето на високоскоростен оптичен интернет достъп и цифрова телевизия чрез FTTH мрежи, изграждане и поддръжка на оптични, ЛАН, безжични мрежи и охранителни системи. Компанията стартира на интернет пазара в Плевен в началото на април с две точки на продажба – киоск в Панорама мол, ниво I и офис на ул. „Данаил Попов“ 2А.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: