Председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев поздрави служителите на МВР по случай празника им

05.07.2016 10:35

5.07.mvr1

Областна дирекция на МВР – Плевен отбеляза с тържествено събрание професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли. Официални гости на събранието бяха прокурори, представители на местната власт и ръководители на специализирани структури за противодействие на престъпността. Тържественият повод уважи и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, който поздрави присъстващите от името на местния парламент.
„С огромно уважение и респект бих искал да ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име по повод професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли! Във време, когато спокойствието е ценност, обществото е важно да знае, че има хора, които всекидневно се грижат за опазването на реда, сигурността и закона. Гражданите очакват от нас закрила и справедливост, а за да постигнем това са необходими мотивирани и честни хора, за които честта на професията стои на първо място“, обърна се към служителите на МВР – Плевен Мартин Митев. И допълни: „Позволете ми да изкажа своето признание към всички вас, работещи в системата на Областна дирекция на МВР – Плевен, за проявената професионална и морална отговорност при изпълнение на служебния ви дълг! Уверен съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на нелеката Ви професия за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията! Пожелавам ви здраве, силен дух, професионални и лични успехи.“

5.07.mvr2
По повод празника на МВР, за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения, бяха наградени 36 служители от ОД на МВР – Плевен. Отличията връчи директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, който подчерта, че и за в бъдеще органите на реда ще разчитат на доброто партньорство, което имат с представителите на местната власт и с институциите на местно ниво.

На 5 юли МВР отбелязва 137 години в служба на гражданите и обществения интерес. На тази дата през далечната 1879 година с указ на княз Александър I Батенберг се сформира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението. Неговият министър-председател Тодор Бурмов става и първият министър на вътрешните работи.
От 1992 г. денят е обявен за празник на всички служители на МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: