От успешно участие в национален пленер се завърна екипът на артшкола „Колорит“ – Плевен

18.06.2016 7:53

18.06.kolorit1

От 30-ото юбилейно издание на Националния детски пленер „Сбъдната приказка“ се завърна творческият екип на артшкола „Колорит“ – Плевен, съобщи нейният ръководител Майя Ананиева. Тази година националният форум бе посветен на 130-годишнината от рождението на Ран Босилек.
Плевен бе успешно представен от Анелия Пелова – 10 г., Ерика Лишковска – 15 г. и Йоана Габровска – 16 г. В продължение на 5 дни под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева те рисуваха в невероятната атмосфера на архитектурния резерват Боженци. Участници в пленера бяха също школи от Русе, Търговище, Попово, Севлиево и София. Всички деца трябваше да рисуват една сбъдната приказка, разказана от Ран Босилек. Така в рисунките оживяха герои от приказките на известния ни писател сред атмосферата на Боженци. По традиция пленерът завърши с изложба, на която бяха представени живописните творби на участниците.

18.06.kolorit2
На откриването на изложбата в Къщата-музей „Дончо Попов“, директорът на АИР Боженци – Мирослав Йорданов връчи на всички участници Грамота и юбилеен подарък. Пленерът няма конкурсен характер, но винаги участниците са в творческа надпревара да пресъздадат уникалната архитектура, красивата природа и запленяващия дух на Боженци. За всички пленерът е наистина една сбъдната приказка, която остава в душата и сърцето за цял живот!

18.06.kolorit3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: