Съдят четирима от Дисевица за хулиганство и оказана съпротива на полицаи

15.06.2016 15:08

10.12.huligan

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу четирима за хулиганство, съпроводено със съпротива на полицейски служители. Обвинението срещу Николай М., Васил И., Христо М. и Росен Я.
е за това, че на 25.05.2016г. в Дисевица в съучастие като извършители, обвиняемият Николай М. при условията на опасен рецидив, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – двама полицейски служители към Сектор Охранителна полиция при Второ РУ МВР – Плевен.
Четиримата обвиняемите се познават и поддържат помежду си приятелски отношения, като Николай М. живеел в с.Дисевица. На 25.05.2016 г. бил получен сигнал за нарушаване на дневната тишина, като на място бил изпратен полицейски екип. Служителите на реда се легитимирали, разяснили повода за посещението си – постъпил сигнал от гражданин за нарушаване на тишината и помолили Николай М. да ги придружи до служебния автомобил, за да му бъде съставен протокол за предупреждение. В този момент се намесили другите трима обвиняеми, които наобиколили служебния автомобил, започнали да блъскат по него, като тези им действия били придружени с отправянето на закани и със заплашително поведение спрямо полицаите. Обвиняеми продължили с агресивното си поведение и след пристигането на други полицейски служители, като продължавали да псували и блъскали униформените. Заради агресивното си поведение обвиняемите били задържани и откарани в полицейското управление, и им е наложена мярка за неотклонение – парична гаранция по 1000 лева.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: