Плевенската поетеса Албена Декова представи новата си книга в столицата

11.06.2016 13:05

11.06.albena

Точно на Спасовден в НЧ „Славянска беседа” в София се състоя премиерата на новата книга на плевенската поетеса Албена Декова „Градина на любовта”. Проявата бе част от Програмата на Общата среща на АСКО /Асоциацията на специалистите по комуникации в общините/. „Не е случайно, че това се случи на Деня на Христовото възнесение за човешкото спасение. Моята „Градина на любовта” е също едно такова място, в което любовта вече не се чувства, не се изживява, не се изразява, тя просто е любов“, споделя Декова.
Според българските народни вярвания на 40-ия ден от Великден идват и самодиви. Те берат и се кичат с цъфналия в нощта срещу Спасовден росен. С него могат да се лекуват болните. В поетичния дневник „Градина на любовта” също има стихотворение за самодива и се казва „Легенда за самодива”. То е преведено на руски език от Галина Мамонтова, на албански от Бардил Малики и на английски от Гери Йо. Още преди да излезе книгата от печат, то бе публикувано в албанския вестник „Национал”.
За организацията на премиерата в София Албена Декова благодари на Михаела Малеева, изпълнителен директор на АСКО, на СО-район „Средец“ и лично на Теодора Панайотова за гостоприемството, на НЧ „Славянска беседа” за предоставения салон, на Община Плевен, с чиято финансова подкрепа книгата бе отпечатана и вече живее самостоятелен живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: