Сдружение предлага да се забрани носенето на бурки в Плевенска област

09.06.2016 10:57

burka

Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” обяви, че внася предложения до всички общински съвети на територията на област Плевен за вземане на решение за забрана носенето на нетрадиционно религиозно облекло каквото е бурката на обществени места. Това съобщи на пресконференция днес председателят на УС на Сдружението о.р. подп. Радослав Георгиев. „Нашето предложение е провокирано от размирната обстановка в Европа и света. Държавата ни е и най-близко до най-размирния район в момента, където воюва Ислямска държава. Свидетели сме и на не един атентат в европейски страни”, коментира Георгиев.

Затова и от „Артилерия” предлагат на сесия на Общинския съвет в Плевен, както и в местните парламенти в областта, да бъде взето решение за забрана на бурките, така както това вече е факт в други градове на страната. Конкретно за Плевен от Сдружение „Артилерия” ще търсят подкрепа чрез общинските съветници на НФСБ, Атака, ВМРО, както и от представители от БСП.

Друго предложение на Сдружението е Общинският съвет да инициира проверка за това как говоренето на чужд език на обществени места влияе върху сигурността на гражданите.

Снимка: sociopower.net

#тагове:

НАЙ-НОВИ: