В Червен бряг приключи първият етап от проекта „Детско полицейско управление“

08.06.2016 16:44

8.06.police

В СОУ «Д-р Петър Берон» – град Червен бряг беше официално закрит първият етап от пилотен проект на програмата на Главна дирекция «Национална полиция» «Детско полицейско управление». Мероприятията стартираха през месец октомври 2015 година с ученици от 5 «а» клас на СОУ»Д-р П.Берон», випуск 2015/2016 година. Под ръководството на инспектор Ивайло Цанов Иванов-разузнавач детска педагогическа стая в РУ-Червен бряг и г-жа Деница Кръстева –класен ръководител учениците се обучаваха за познават и спазват законите, да се движат безопасно по улиците, да уважават себе си и да се подкрепят.
С активната подкрепа на общинската власт и личната заангажираност на децата проектът се реализира успешно и се радва на голяма популярност. На тържественото закриване присъстваха г-жа Вергиния Василева – зам.кмет на Община Червен бряг, старши инспестор Веско Василев – Началник на РУМВР Червен бряг, г-н Емил Горанов – директор на СОУ «Д-р П.Берон», г-жа Наталия Цветкова – секретар на МКБППМН към Община Червен бряг, учители, ученици, родители, служители на РУМВР – Червен бряг.
Отчетени бяха постигнатите резултати през учебната годината и се поставиха основни акценти и приоритети в работата през следващия етап от реализирането на програмата. Децата от Детско полицейско управление представиха презентация, включваща основните моменти от работата през годината.
Началникът на РУ-Червен бряг старши инспестор Веско Василев връчи удостоверения за успешно завършване на всички участници в първия етап от програмата „Детско полицейско управление”. Мл.експ.Пламен Колев –главен инструктор към ОДМВР-Плевен връчи грамоти за първоначална подготовка по „Полицейска лична защита”. Г-жа Василева раздаде плакети с логото на „Детско полицейско управление” на директора на училището и на началника на районното управление. Инсп.Ивайло Цанов подари на децата наръчник: „Безопасна ваканция”, включващ съвети към децата и родителите, свързани с безопасност на движението, трафик на деца, безопасност във водните басейни, алкохол и наркотици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: