Фолклорни емоции превзеха сцената на Летния театър с фестивала „Любимото ми хорце“ (галерия)

04.06.2016 11:41

4.06.horce1

С хляб и сол бяха посрещнати участниците във втория Национален фестивал за народни хора „Любимото ми хорце” – Плевен 2016, стартът на който бе даден тази сутрин в Летния театър в „Кайлъка“. Както писахме, организатор на проявата, в която участват 20 клуба от цялата страна, е Клуб „Северняците“ – Плевен с ръководител Джейлян Демирев. Той приветства всички, дошли да се насладят на българския фолклор, като се поклони в знак на благодарност. Тази сутрин беше започнало да вали дъжд и не мога да ви опиша как съпругата ми плака с глас, че фестивалът е пред провал, но Господ винаги е бил и ще бъде с хората, обичащи българския фолклор, обърна се към гостите в Летния театър Демирев. Първи на сцената излязоха неговите възпитаници от Клуб „Северняците“, които бяха подготвили специален поздрав за останалите клубове.

4.06.horce2
По регламент „Любимото ми хорце“ е без конкурсен характер. Всеки от участващите клубове разполага с между 3 и 8 минути, в които може да представи колкото хора пожелае. След финала на фестивала – около 14-14.30 ч., всички участници ще се придвижат от „Кайлъка“ до центъра на Плевен, където заедно с жителите и гостите на града ще се хванат заедно на хорото под съпровода на жив оркестър.

4.06.horce3
Фестивалът „Любимото ми хорце“ се реализира със съдействието на „Импорт Експорт 2000“, „Сартен България“, Клиничен институт по репродуктивна медицина „Света Елисавета“ – Плевен, „Изи Асет Мениджмънт“, „Винпром Пещера“, „Хлебопроизводство и сладкарство“ – Троян, „Марицвет“, „Кока-Кола България“, хотелите „Балкан“ и „Ростов“.

4.06.horce4

 

4.06.horce5

 

4.06.horce61

 

4.06.horce7

 

4.06.horce8

 

4.06.horce9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: