Диригентът Йордан Камджалов: В пълна бойна готовност сме да дадем своя максимум

02.06.2016 17:24

jordan kamdjalov 1

След днешната репетиция аз съм окрилен, искам концертът да е днес, нямам никакво търпение да чакам до утре. Ние сме в пълна бойна готовност да дадем своя максимум. Това са думи на световноизвестния диригент Йордан Камджалов, който утре вечер заедно с Плевенска филхармония ще изнесе пред плевенската публика концерт със солисти Атанас Маринов, кларинет и Санжар Сапаев, цигулка. В програмата са включени Равел – „Циганката“, Бизе – „Кармен“ – фантазия, Чайковски – Симфония N6. Солистите са лауреати на фондация „Йордан Камджалов“. Концертът ще започне в 19 часа в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”. На 6 юни той ще бъде представен и в зала „България“ в рамките на Софийски музикални седмици.

„Уверен съм, че концертът ще бъде прекрасен. Ще можем да покажем, че Плевенска филхармония в този сезон, изминавайки различен репертоар, винаги е имала за основна цел концерти от такъв тип и ще покаже отново своята висока класа”, подчерта директорът на филхармонията Любомир Дяковски.

jordan kamdjalov

„Нашата мисия е да правим нещата колкото се може по-истински, по-завладяващи и идвайки на концерт, хората да се докоснат до това, което ние правим”, добави още Камджалов.

Любопитен момент е, че утре вечер ще бъде националната премиера на версията за кларинет на „Кармен” – Фантазия  от Бизе. Своите очаквания и увереност за един различен концерт, който ще завладее плевенската публика, а след това и тази в София, изказаха и двамата солисти Атанас Маринов и Санжар Сапаев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: