С нови проекти в Червен бряг планират да санират обществени сгради

18.05.2016 12:36

28.12.cherven

С идея да се използват възможностите на европейски и национални програми ще работи в следващите месеци ръководството на Община Червен бряг. Вече е входиран проект по ОП „Развитие на регионите” на стойност 5 млн. лв., по който се планира санирането и ремонта на читалището в Червен бряг, на сградата на пожарната, както и на четири малки жилищни блока. Това информира днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов. Подготвя се и друг проект за ремонт на обществена сграда с многофункционално значение, където се намира социалния патронаж, Центъра за работа с деца, както и за още три жилищни блока и няколко персонални сгради.

Други два проекта са внесени по Програмата за трансгранично сътрудничество Община Черен бряг. Единият е за създаване на Център за обучаване на селскостопански кадри. Той е с партньор от Румъния и две общини в България.

Вторият е за повишаване на електронната комуникация между общинския център и малките населени места. Целта е документи да се получават по електронен път, а не хората да се принуждават да ходят чак до Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: