Съкращават един щат за съдия в РС-Левски

18.05.2016 15:19

prisada

Една щатна длъжност „съдия“ в Районен съд – Левски ще бъде съкратена, за сметка на това ще бъде разкрита такава в Софийския районен съд. Това става ясно от съобщението, публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет. Там се посочва, че по предложение на Комисията по предложенията и атестирането Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се открива процедура за преназначаване на магистрати по реда на чл. 194 от Закона за съдебната власт.

Предложенията за съкращаване и разкриване на длъжности ще бъдат внесени в Пленума на Висшия съдебен съвет, който съгласно чл. 30, ал. 2, т. 8 от Закона за съдебната власт има правомощия да определи броя на съдиите съобразно степента на натовареност.

С решението се предлага да бъдат съкратени щатове в слабо натоварени районни съдилища и да се разкрият такива в рамките на апелативните райони, като се отчитат постъпилите заявления за преместване. От промените ще бъдат засегнати още районни съдилища в страната.

След решението на Пленума на ВСС за оптимизирането Съдийската колегия ще преназначи подалите заявления съдии, считано от 1 юли и при довършване на започнатите с тяхно участие наказателни дела.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: