Нора Рашева е носителка на преходната купа от шахматната верига „Проходната пешка 2016“

16.05.2016 7:34

16.05.chess

С натрупани 70 точки от общо 75 възможни, изчислени от петте най-добри представяния в надпреварата, първокласничката от ГПЧЕ и състезателка на СКШ „Плевен XXI“ Нора Рашева спечели наградата за победител в генералното класиране – златен медал, електронен шахматен часовник DGT 3000 и преходната пешка завинаги. С изравнени сили и равен брой точки с победителката, но с по-слаби допълнителни показатели сребърния медал извоюва Данислав Гърков, второкласник в НУ „Христо Ботев“, първенец в три от шестте издания на веригата. В спор за третото място, с равен резултат – по 60 събрани точки, финишираха първокласниците Александър Георгиев ( НУ „Отец Паисий“) и Валентин Филипов ( ГПЧЕ), които заслужиха бронзовите постаменти. Шестицата оформиха Алекс Борисов с 51т., Мартин Попов от ШК „Спартак Плевен XXI“с 43т. и Теодор Цветанов с 41т.
Веригата за начинаещи стартира в края на декември и в нея в шестте ежемесечни издания се включиха общо 46 деца на възраст от 6 до 10 години от Плевен, Пловдив и Велико Търново. Шестнадесет от участниците се състезаваха във всички издания и неуморно трупаха точки за генералното класиране.
Наградите бяха връчени от Татяна Кирилова, приятелка на плевенския клуб, която поздрави всички деца и родители с празника на Плевен и пожела успешно представяне на малките ни шахматисти на Държавните индивидуални първенства, които предстоят от 28 май в нашия град.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: