Детско полицейско управление се сформира в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пордим

16.05.2016 15:56

pordim police deca 1

Детско полицейско управление се  сформира днес в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – гр.Пордим, информираха от пресцентъра на Общинската администрация. Членове на първото в града  Детско полицейско управление са доброволци от четвърти и пети клас на училището с класни ръководители Даниела Желязкова, Тюркян Парчева  и Камелия Вълчева. Стартът на инициативата беше даден с подписването на споразумение и декларация за партньорство от Емилия Василева – директор на  СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр.Пордим  и Ангел Стефанов – началник на РУ на МВР гр. Пордим.

pordim police deca 5

Идеята е децата, забавлявайки се, да получават знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; своите права и отговорности пред обществото;  работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.

pordim police deca 3

Програмата „Детско полицейско управление” е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

В учебната програма са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки. Учениците ще преминат и лекции за справяне с агресията и за вредата от наркотиците. Програмата е мобилна и е отворена за нови идеи и допълнения.

Снимки: Община Пордим, Пресцентър

pordim police deca 4

pordim police deca 2

pordim police deca

#тагове:

НАЙ-НОВИ: