Родители и деца ще се забавляват с играта Еколабиринт в Плевен днес

14.05.2016 8:12

Poster-events

Днес в Плевен ще гостува интересна, забавна и образователна игра – Еколабиринт. „С безогледното си и безразсъдно използване на природни ресурси човечеството е навлязло дълбоко в лабиринт от сериозни екологични предизвикателства. Изход от него можем да намерим само с осъзнаване и опознаване на проблемите, много постоянство и обединени усилия”, казват организаторите.

Еколабиринт, едно увлекателно образователно преживяване, ни поставя в подобна ситуация – всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането, за да намери изхода му и да спечели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Всички могат да разгледат и специалната изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.

Играта ще гостува в Плевен днес от 12:30 часа в Градската градина, пред Център за работа с деца.

Събитието е организирано от ЕКОПАК България и Община Плевен и е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, тя подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда. Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu.

Poster-events-Pleven 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: